Follow Us:

Adriacert

Home Politika Privatnosti

Politika Privatnosti

Politika se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

ADRIACERT d.o.o. poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja svojih internetskih stranica.

ADRIACERT d.o.o. može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja internetskih stranica putem kolačića (cookies), koji ne sadrže osobne podatke, te IP adrese koje su automatski zabilježene u zapisima pristupa. Isti služe kako bi web stranica radila optimalno. ADRIACERT koristi samo osnovne kolačiće bez kojih naše web stranice ne bi mogle raditi, dok ostale kolačiće radi sakupljanja Vaših podataka ne koristimo.

Vaši podaci koje ste nam dobrovoljno dali, obrađivat će se u svrhu pružanja informacija o našim ponudama, novostima i događanjima te  u svrhu evidencije polaznika seminara. U svim mailovima je mogućnost odjave s liste primatelja.

Podaci koje prikupljamo: Naziv i adresa tvrtke, Ime i Prezime, Email, Broj telefona / mobitela, web adresa, podaci kontakt osobe te ostale podatke koje razmijenite s nama.

Osobne podatke prikupljamo u određenu i zakonitu svrhu:

  • Prijava na događanja (seminari, radionice, …)
  • Prijava u certifikacijski proces radi certifikacije i izdavanja certifikata
  • Slanje obavijesti o događanjima, ponudama, korisnim informacijama i alatima.
  • Vršenja ostalih ugovorenih usluga

…te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

Sukladno Uredbi EU 679/2016 o mjerama zaštite osobnih podataka (GDPR – General Data Protection Regulation) na vaš zahtjev omogućiti će vam se uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, načinu obrade te mogućnosti ograničenja obrade, izmjene ili brisanja istih.

Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te ADRIACERT d.o.o. poduzima sve mjere potrebne za zaštitu istih sukladno važećoj regulativi i dobrim praksama. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:

  • vaše podatke nećemo koristiti ni za jednu drugu svrhu od one koja je ovdje navedena ili ugovorena
  • vaš kontakt i osobne podatke nećemo dati bilo kojoj trećoj strani, bez vaše pismene privole
  • vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo na vaš zahtjev (pravo na prijenos) ili uz sudski nalog
  • bilo kada možete zatražiti uvid u podatke koje imamo o vama, te se možete odjaviti iz e-mail liste.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni. Ne uvjetujemo pristup našim stranicama dostavom podataka, te ne  tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za izvršenje naručenih usluga i proizvoda.

Vrijeme čuvanje podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za primanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju prijava na događaje i edukacije, gdje nije dana privola za daljnju komunikaciju i slanje obavijesti i korisnih informacija, podatke čuvamo najduže 6 mjeseci, a u slučaju da zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani. Nakon toga, podaci se trajno brišu ili se anonimiziraju.

Obrada osobnih podataka izvan EU

Osobne podatke Korisnika obrađujemo unutar Europske Unije i SAD-a (servisi poput MS Office 365, OneDrive for Business, Google drive for Business), što je regulirano međunarodnim sporazumima između EU i SAD-a.

Zakonitost obrade

ADRIACERT će obrađivati vaše podatke na zakonit i siguran način, Ukoliko smatrate da ADRIACERT postupa s Vašim podacima na nezakonit način te isto ne može riješiti u suradnji s ADRIACERT-om, imate pravo uložiti prigovor nama i/ili  Nadzornom tijelu (Agencija za zaštitu osobnih podataka – AZOP).

error: Content is protected !!