superlatively good bang bus. xnx

Follow Us:

Adriacert

accreditated certification body - what we do and how we do it

Home 31000

ISO 31000 – Smjernice za upravljanje rizicima

ISO 31000: 2018, Smjernice za upravljanje rizicima – pružaju načela, okvir i proces upravljanja rizikom. Standard je primjenjiv za bilo koju organizaciju bez obzira na veličinu, aktivnost ili sektor.

Rizici koji utječu na organizacije mogu imati posljedice u pogledu ekonomske uspješnosti i profesionalnog ugleda, kao i ekoloških, sigurnosnih i društvenih ishoda. Stoga, učinkovito upravljanje rizikom pomaže organizacijama da dobro i sigurno djeluju u okruženju punom neizvjesnosti.

Korištenje ISO 31000 može pomoći organizacijama povećati vjerojatnost postizanja ciljeva, poboljšati identifikaciju mogućnosti i prijetnji te učinkovito raspodijeliti i koristiti resurse za tretman rizika.

ISO 31000 također pruža smjernice za interne ili eksterne programe audita.

Organizacije koje ga koriste mogu usporediti svoju praksu upravljanja rizicima s međunarodno priznatim mjerilom, pružajući čvrste principe za učinkovito upravljanje i korporativno upravljanje.

Povezani standardi

Postoji niz drugih standarda koji se također odnose na upravljanje rizicima.

ISO Guide 73: 2009, Upravljanje rizicima – Rječnik nadopunjuje ISO 31000 pružanjem zbirke pojmova i definicija koji se odnose na upravljanje rizikom.

ISO/IEC 31010: 2009, Upravljanje rizicima – Tehnike procjene rizika. Procjena rizika pomaže donositeljima odluka da shvate rizike koji bi mogli utjecati na postizanje ciljeva, kao i adekvatnost postojećih kontrola. ISO/IEC 31010: 2009 se fokusira na koncepte procjene rizika, procese i odabir tehnika procjene rizika. Norma ISO/IEC 31010 sadrži 39 metoda procjene rizika, od kojih organizacija može za svoje potrebe primijeniti jednu ili više metoda i međusobno ih kombinirati te izgraditi svoj vlastiti korporativni model upravljanja rizicima.

busty cougar alexis diamonds gets bbc anal.amateur swingers horny teen baby toying the hell out of her pussy.